Om ons één-jaar-samen-zijn te vieren, besloot ik een luxueus hotel te boeken om samen met Michael ergens helemaal tot rust te komen. Die ergens werd, dankzij een megapromo op de site van Booking, Hotel Pullman in Eindhoven.

Tijdens de voorbereiding van ons weekendje werd al snel duidelijk dat Eindhoven geen cultureel hoogsta(n)dje is. Er zijn enkele musea te bezoeken, maar bij geen enkele van hen had ik meteen zoiets van “Oh, dat moeten we zeker gezien hebben.” Het kostte me geen moeite om Michael te overtuigen dat we gewoon naar Eindhoven zouden rijden zonder op voorhand iets te plannen, maar gewoon heerlijk te genieten onder ons tweetjes.

De eerste dag hebben we wat rondgedoold in de vele winkelstraten. Dat je in Eindhoven goed en veel kan shoppen, is wel het minste wat je kan zeggen. Omdat we beiden fervente lezers zijn, was Boekhandel ‘Van Piere’ onze favoriete tussenstop. Deze supergezellige boekenwinkel, waar zich op de benedenverdieping ook een koffiebar bevindt, vind je terug in een zijstraat van de drukke winkelstraat, namelijk Nieuwe Emmasingel nummer 83. Je vindt er een ruim assortiment terug van Nederlandstalige tot anderstalige boeken, van reisboeken tot educatieve literatuur en van leuke vele postkaartjes tot andere hebbedingetjes. Recht tegenover deze boekenhandel vind je Home Stock Limited Editions, een interieurwinkel die wij, moesten we ooit de lotto winnen, zouden leegkopen. Zeker de moeite waard om eens binnen te springen. Aangezien de weergoden ons niet zo goed gezind waren, besloten we de namiddag door te brengen in de wellness van ons hotel. Omdat een mens hier razende honger van krijgt, trokken we al redelijk vroeg op de avond de stad in om een hapje te eten. Restaurant Valenzia, in de straat Stratumseind, bekoorde ons met overheerlijke tapas. Deze zalige dag sloten we af in The Trafalgar Pub in de Dommelstraat, een typische Irisch Pub waar je dankzij de ruime bierkeuze en aangepaste menukaart je even in Britse sferen waant.

De tweede dag van ons weekendje wilden we graag een fietstocht maken aangezien Eindhoven over enkele fietsroutes beschikt, maar aangezien de griep ons allebei nog een beetje in haar macht had, besloten we het over een rustigere boei te gooien. Op ons stadsplannetje zagen we dat Eindhoven over een aantal parken beschikt, die in een boog mooi naast elkaar lagen. We begonnen onze wandeling aan het hotel en doorkruisten eerst de kleine parkjes om tot slot in het stadspark uit te komen. Op zich niks spectaculairs, maar onze wandeling van 4km bracht ons mooi in het centrum van de stad waar we nog een lekker hapje aten in restaurant Vapiano om ons weekendje af te sluiten.

Ben je niet geveld door de griep en wil je toch graag een fietstocht maken? Bij Brandstore Eindhoven op het stationsplein kan je fietsen huren. Je betaalt er € 10 huur voor een gewone stadsfiets en € 25 voor een elektrische fiets. Vergeet geen € 50 cash per persoon mee te nemen als waarborg.

Ben je een echte waterrat en is geen enkele glijbaan te gek voor jou, zelfs de Turbotol niet? Dan kan je terecht in het subtropisch zwemparadijs De Tongelreep. Als kind bracht ik hier samen met mijn broer en speelkameraadjes uren door terwijl mama met haar vriendinnen ergens rustig zat te kletsen met een frigobox vol lekkere gehaktballetjes met ketchup. Aah, nostalgie!