Op regelmatige basis  trekken en Anne en ik, samen met haar ouders, naar Hasselt om de grootouders een bezoekje te brengen. Vaak kookt de madre familias zelf overheerlijke maaltijden, maar zowel oma als opa genieten ervan om sporadisch eens op locatie te tafelen. Hun favoriete restaurant Corda Bar is op wandelafstand gelegen en ook deze zondag mochten ze ons daar verwelkomen. 

Tegenwoordig blijven zowel Anne als ik aan onze gezonde eetgewoonte trouw. Ik had dan ook gigantisch veel zin in frietjes en besloot om daar resoluut voor te kiezen. Zeker omdat die in dit restaurant lekker krokant maar allesbehalve vettig worden geserveerd. Daar hoort vanzelfsprekend nog een hoofdgerecht bij, en aangezien ik uitblink in het verorberen van uitgebreide maaltijden wilde ik de mixed grill wel eens proberen. Anne is tegenwoordig into visgerechten en kon niet weerstaan aan de zalm met citrus, waarbij ze krielpatatjes had besteld.

We hadden nog maar net besteld en er werd al een amuse geserveerd: koude chili con carne met alle toeters en bellen. Bruine bonen, maïs, gehakt, en ga zo maar verder. De licht pikante toets maakte het geheel volledig af. Misschien had het lauw gepresenteerd mogen worden, maar qua smaak was de toon voor de avond gezet. Telkens we in Corda Bar hebben gegeten, werd het eten altijd heel erg snel opgediend en ook nu was dat het geval. Ik was meteen verliefd op mijn vleeshoopje. Dat bestond uit een stukje steak, kipfilet, lamsvlees, een hamburger, een merguez-worstje en dan nog een twijfelgeval, wellicht kalfsvlees.

Laten we beginnen met een zeer positieve noot: uitgezonderd de steak was alles prima in orde. Lekker afgekruid, prima gebakken, nog een tikkeltje sappig en bovendien vrij grote porties van elke vleessoort. Het lamsvlees had ik op het bord van Anne gelegd, ik ben echt geen fan van de speciale smaak ervan, maar de rest ging zonder moeite binnen. Enkel de steak viel tegen. Ik ben zowat verslaafd aan heerlijk sappige biefstuk, saignant gebakken, maar ditmaal kreeg ik een doorbakken, vrij uitgedroogd stukje op m’n bord. Waarschijnlijk wordt dit samen met de andere vleessoorten gebakken, maar het is jammer.

Annes zalm met citrus was eveneens gigantisch lekker. Deze werd met een olijventappenade bedekt, waardoor de anders eentonige smaak meteen doorbroken werd. De vis was daarnaast perfect gebakken, viel onmiddellijk uit elkaar … Perfect gewoon. Meer heb je niet nodig om een fijne zondagmiddag te beleven en de kwaliteit is altijd top.