Na al enkele toprestaurants in Leuven te hebben geprobeerd (volgens de TripAdvisor-app alleszins), stond Ellis Gourmet Burger als volgende op ons lijstje. Na een deugddoend sauna-intermezzo rommelden de maagjes en dan is er niets beters dan een lekkere burger. Het hoger gerangschikte, en tevens zeer nabijgelegen Burger Folie-restaurant kon ons in het verleden niet volledig bekoren; we hoopten stiekem op een rustiger avondje uit (bij Burger Folie zit je nogal dicht op elkaar), en dat kregen we.

Het iets donkerder aangeklede, niet al te groot restaurant ademt rust uit en de bediening was onmiddellijk een complimentje waard. Vlot, vriendelijk en mét voldoende uitleg over de nieuwe suggestieburgers. Wij waagden ons aan niets experimenteels en kozen voor de Cheese enerzijds en de Cheese & Bacon anderzijds. Anne is geen spekfanaat en ik kan niet zonder, dus op dat vlak kon het menu echt niet teleurstellen.

Qua voorgerechten viel ons oog meteen op inktvisringen met zelfgemaakte tartaarsaus. Die gingen smaakvol naar binnen en niet veel later werden de burgers, inclusief verse frietjes, geserveerd. Voor die frietjes betaal je wel € 3,7 extra, iets te veel misschien, maar lekker zijn ze vast en zeker. Ook de burgers gingen vlot binnen, het vlees is erg sappig, medium gebakken en alle ingrediënten komen perfect tot hun recht. De kaas is gesmolten, er is voldoende saus, eigenlijk perfect! Er was nog ruimte voor een dessertje. Anne ging volop in de aanval, aan Cheesecake kan ze echt niet weerstaan, ik hield het met een chocolade milkshake iets rustiger.

De cheesecake was jammer genoeg aan de zware kant, allesbehalve luchtig, en dus zeker niet de lekkerste die we ooit hebben geproefd. De milkshake was dan weer top-notch, ijskoud en vol van smaak. Voldaan gingen we betalen. Eén drankje per persoon, één hoofdgerecht, twee burgers met frietjes en twee desserts kostten ons in totaal 50 euro. Dat is natuurlijk niet goedkoop, maar in ruil krijg je er de topbediening gratis en voor niets bij.

Wie overigens met de auto naar Leuven komt, met het openbaar vervoer geraak je ook vlot in de Muntstraat, parkeert zich erg goedkoop in de Minckelers-parking. Deze is niet al te centraal gelegen, maar voor € 3 parkeer je je twee uur op tien minuten wandelafstand. Die afweging is, voor ons alleszins, snel gemaakt.