Een boek koop je zelden ‘zomaar’. Anne bestelde het boek via internet nadat ze er via sociale media een artikel over had gelezen en vervolgens de blog van RUE-NØ had bezocht. Hieronder het relaas van de manier waarop zij het lezen van Life on Sneakers heeft beleefd.

Moest ik het boek in de winkel hebben zien liggen, was ik vast en zeker nog sneller verkocht geweest. Met zijn kleine formaat en harde kaft is het ongetwijfeld een van de mooiste boeken op mijn schap en de meest aangename om in de hand te houden. In het boek wisselen teksten, foto’s, citaten en songteksten elkaar af, wat het op zich al super aangenaam maakt om het gewoon rustig te doorbladeren.

Life on sneakers vertelt het waargebeurde verhaal van de 31-jarige Evi Renaux, wiens leven van de ene dag op de andere veranderde doordat haar lichaam haar in de steek liet. Noodgedwongen moest ze haar manier van leven over een andere boeg gooien. Doorheen de hoofdstukken onmacht, verdriet, hoop, aanvaarding en dankbaarheid doet Evi haar verhaal van dag 1 dat het noodlot toesloeg voor haar tot zo’n 2,5 jaar later. Het boek is zo realistisch en eerlijk waardoor het je meteen naar de keel grijpt. Het is tot op heden het enige boek dat ik in twee rukken heb uitgelezen.

Evi is het levende bewijs dat wanneer je gezondheid je in de steek laat, dit niet het einde hoeft te betekenen. Het is gewoon tijd voor een nieuw begin. Een nieuw begin dat afhangt van een plan B.

Je hoort wel vaker dat je een boek echt gelezen moet hebben, wel Life on sneaker is naar mijn mening een boek dat je echt echt echt moet lezen. Of je het nu zelf wil of niet, het boek zal je kijk op het leven veranderen.