Aqua Heaven Leuven, een privésauna, is in het hartje van de stad gelegen. Deze locatie kan je perfect via het openbaar vervoer bereiken, want het gebouw ligt op wandelafstand van het station. Wie met de wagen komt, kan in de overdekte private parking parkeren.

Bij Aqua Heaven Leuven heb je keuze uit vier verschillende welnessruimtes: de Color sauna, Exotische sauna, Mozaïek sauna en Romeinse sauna. Allemaal zijn ze uitgerust met een sauna, Turks stoombad, jacuzzi, zwembad, douches en een rustruimte.

Wij boekten via internet de Exotische sauna voor twee uur. Bij aankomst werden we zeer vriendelijk onthaald. We waren trouwens een beetje te vroeg, maar nadat onze ruimte was klaargemaakt, mochten we vijf minuutjes eerder naar binnen. We kregen een korte en bondige rondleiding, inclusief de nodige uitleg. Wanneer je nadien nog met vragen zit of graag iets wil bestellen om te eten of drinken, kan je de receptie aan de hand van een telefoon makkelijk bereiken. Een drankje kost gemiddeld 2,3 euro; voor de binnenstad zijn dit gangbare prijzen.

Eens binnen in de Exotische sauna, waanden we ons meteen in een tropisch paradijs. Het was buiten -2 °C, maar wij bevonden ons op een exotisch onbewoond eiland met alles erop en eraan. Hoewel het binnen 27 graden warm was, beleefden we toch bijna een slippertje, want ook in een sauna kan het behoorlijk glad zijn. Wie zonder slippers aan dit avontuur denkt te beginnen, is bij deze gewaarschuwd.

Dat is meteen het enige ‘werkpuntje’ aan heel het complex, want binnenin val je van de ene verbazing in de andere. De sauna is uit zeer mooi hout vervaardigd en ook op de zetels in het Turks stoombad werd niet bespaard. We wisten wel niet zo heel goed wat er allemaal gebeurde, want na drie minuten stopte de stoomgeneratie … Niet veel later werd het echter snikheet, dus het doel werd niet gemist. Het bubbelbad is erg ruim en kan met een simpele knop voor zeven minuten ingeschakeld worden. Wie ook een sportieve noot aan de uitstap wilt koppelen, kan in een gedecoreerd zwembad baantjes trekken. Die zijn wel beperkt tot een zestal meter 😊! Dit alles gebeurt met uitzicht op een fictief onbewoond eiland, waardoor je helemaal tot rust komt.

Wij raden deze privésauna vast en zeker aan voor iedereen die graag even weg van de wereld wil zijn en gewoon lekker wil genieten.