Ik eet ongelooflijk graag sushi, Anne net iets minder. Net daarom grijp ik elke ‘ik ben alleen thuis’-avond aan om sushi te bestellen. Ik hoeft nooit lang na te denken over enerzijds mijn bestelling en anderzijds het restaurant waarvan ik een koerier op pad stuur. De Sushi Lounge op de Oude Markt in Leuven is overheerlijk en nu leek het me hoog tijd om eens in het restaurant te gaan eten. Het concept is heel anders dan Sushi All Day, waarover ik eerder een recensie neerpende, maar lekker is het sowieso.

Bij Sushi All Day kreeg je een soort bestelkaart waarmee je vijfmaal een portie sushi mocht bestellen volgens het ‘all you can eat’-principe. Sushi Lounge biedt je de traditionelere menukaart aan, waarop je bepaalde combinaties of een aantal van je favoriete sushi’s kan bestellen. Aangezien Anne helemaal geen fan is van de rauwe visjes, nam ik Joeri mee voor zijn officiële sushi-ontmaagding. We bestelden allebei een deluxe assortiment, terwijl er ook een tweepersonenversie van deze schotel beschikbaar is. Meestal betaal je echter iets minder voor grotere porties, maar ditmaal merkten we het omgekeerde op. Een deluxe assortiment voor 1 persoon bevat 18 stuks en kost 19,90 euro. Het dubbele hiervan kost 39,99 euro en bevat slechts 30 stuks. Mislukte marketing voor de oplettende restaurantganger, toch? We voegden hier in elk geval nog twee aparte gerechtjes aan toe, aangezien 18 stukjes sushi per persoon toch iets te weinig is: de ‘in/out rolls’ met pikante tonijn en enkele maki met zalm. Stond er ons een culinaire topavond te wachten, of werden de verwachtingen niet ingelost? Best spannend als je iemand meeneemt die nooit het genot van de Japanse delicatesse heeft geproefd!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het eten was overheerlijk. De sushi wordt aan de toog vers bereid, dat kan je ook live volgen, en de vis was enorm smaakvol. We moesten wel iets langer dan normaal op ons eten wachten. Zo’n 45 minuten om precies te zijn, even lang als wanneer ik het 8 kilometer verder laat leveren … Ik had de reden daarvoor snel opgemerkt: een aspirant-kok die door een strenge chef werd opgeleid. Het wachten werd gelukkig met een lekkere portie kroepoek verlicht. Terwijl was ik gefocust op de arme jongen wiens leerkracht nogal streng uit de hoek kwam. Ergens wel terecht – althans dat oordeel velde ik achteraf – want bepaalde makirolletjes waren niet correct aangedrukt en vielen te makkelijk uit elkaar tijdens het dippen in de soyasaus. Dat was echter geen groot probleem en Joeri, die zal vanaf nu wel regelmatig op sushidate willen gaan!