Hoewel de lessen op de school waar we allebei lesgeven pas om 08u30 aanvangen, hebben wij de goede gewoonte om een pak vroeger te arriveren. De gezellige chitchat hoort ondertussen bij ons ochtendritueel en het is zo dat we The Missing leerden kennen. Het tweede seizoen van de serie was op de Vlaamse televisie te zien, iedereen sprak vol lof over de mysterieuze waas die de afleveringen in haar macht had, en dus trokken wij richting Netflix-land om het eerste seizoen een kans te geven.

Heel wat collega’s, vrienden en familie hadden enkel het tweede seizoen gezien, en konden perfect volgen wat er zich allemaal afspeelde. Zowel Anne als ikzelf zijn echter grote voorstanders van het volledig bekijken van een serie, dus begonnen we met de allereerste aflevering. Deze zet meteen de toon voor de rest van de zeven episodes, want Oliver Hughes, het achtjarige zoontje van Tony en Emily, verdwijnt quasi onmiddellijk van de radar. Iedereen denkt aan een kidnapping, maar de waarheid die in de finale aan het licht komt, is zo mogelijk nog luguberder.

Naast het meeslepende verhaal is de aanwezigheid van verscheidene in België bekend zijnde acteurs een meerwaarde voor de kijker. Onder meer Johan Leysen en Titus De Voogdt behoren tot deze lijst, en ook de echte hoofdacteurs zullen bij film- en seriekenners een kerkbel doen rinkelen. De rol van de papa van het ontvoerde kindje, Tony Hughes, wordt door niemand minder dan James Nesbitt gespeeld, één van de dwergen uit The Hobbit-filmtrilogie. Hij en zovele andere belangrijke acteurs uit het eerste seizoen verdwijnen echter uit de serie nadat het eerste seizoen erop zit, want enkel Julien Baptiste, de hoofdonderzoeker bij de Franse politie die de zoektocht naar het Britse jongetje leidt, maakt ook zijn opwachting in seizoen 2. Zijn ervaring, intrinsieke motivatie en levensloop is dan ook een important onderdeel van beide seizoenen, maar zeker niet de enige reden waarom je naar The Missing moet kijken.

De zenuwslopende cliffhangers zijn dat zeker wel. Na elke aflevering ontwikkelt er zich een wil om verder te kijken, iets wat alleen de echt heel erg goede series bewerkstelligen. Net daarom zijn we fan, en hopen nu al dat er zeker een derde seizoen komt!