Het eerste seizoen van The Missing was naar onze bescheiden mening fenomenaal goed. Het mysterie greep ons al bij de eerste aflevering beet en bleef tot de allerlaatste momenten overeind. Het vervolg zou moeilijk even goed kunnen doen, dachten we vooraleer we de spits van de eerste aflevering afbeten. Toch viel onze mond geregeld open van verbazing. Onverwachte gebeurtenissen, onverklaarbare wendingen en een ongelooflijk einde: dit moet je gezien hebben. 

De rode draad doorheen beide seizoenen is de Franse rechercheur Julien Baptiste. De mankende genie loste al verschillende ontvoeringen op en voelt zich nu zelf geroepen om een Duitse verdwijningszaak tot op de bodem uit te pluizen. Hij ziet namelijk een link tussen een verdwenen meisje in eigen land, en een recentere gebeurtenis in Duitsland. Eigenlijk is hij zelfs niet langer actief, zijn vrouw is dan ook niet tevreden dat haar man constant weg van huis is en dat tijdens zijn pensioen, maar de drang om mensen te helpen is te groot.

Doorheen het tweede seizoen wordt er tussen verschillende tijdsperioden gewisseld. Flashbacks uit de periode dat in Frankrijk het meisje verdween en terugblikken naar wat er gebeurde op het moment dat hij zich naar Duitsland repte. Tot slot is er het heden, want de zaak mocht dan officieel afgesloten zijn, Baptiste bleef onraad ruiken en wilde alles voor een tweede keer tot op de bodem uitspitten.

Net zoals in het eerste seizoen prijken er geen vijf topacteurs tussen de hoofdrolspelers, maar een oude bekende uit The Walking Dead maakt wel zijn opwachting.  David Morrissey vertolkt daarin de rol van The Governor en kruipt ditmaal in de rol van de vader van het verdwenen Britse meisje dat in Duitsland woonde. Nu, zoals gezegd: topacteurs heeft deze serie niet nodig. De gebeurtenissen zijn zo in elkaar verweven dat de mysterieuze waas je meteen in een wurggreep neemt en pas na de aftiteling van de achtste aflevering val je knock-out op de grond. Kijken die handel!